12.10.11

Orientaliska färsbiffar i tomatsås och ris

500 g färs
½ hackad lök
1 liten vitlöksklyfta, riven eller pressad
1 ägg
Flingsalt
1-2 tsk kanel
1-2 tsk mald spiskummin
1/2-1 tsk mald paprika
1/2 tsk cayennepeppar
Smör eller olja till stekning
1 burk passerade tomater
2 dl vatten
1 msk kalv eller kycklingfond (eller en tärning buljong)
1/2 tsk strösocker eller råsocker

ris, pasta, nudlar eller couscous

Koka tillbehören (ris, pasta, nudlar, couscous) enligt anvisningarna.

Blanda ihop färs, ägg lök, vitlök och kryddor till en slät smet. Forma ca 12 bollar.
Hetta upp en panna med smör eller olja och stek biffarna gyllene på båda sidor. Det går också bra att koka bollarna direkt i tomatsåsen, så spar man lite tid.
Tillsätt de passerade tomaterna, vattnet, fond eller tärning och låt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra under lock i ca 10 minuter. Smaka av med socker, salt och lite peppar.

Servera färsbullarna med tillbehör och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar